best of today

September 23, 2016

laituri.jpg
Mökillä on mukavaa.
Täällä pysyy itselläni balanssi. Tulee treenattua ahkerasti, ja toisaalta loikoiltua lukemassa milloin terassilla, milloin laiturilla. Tulee syötyä paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia (kesäisin oman kasvimaan), ja sitten vastapainoksi niitä äidin leipomia pullia.
Ja kuinka ihanaa onkaan, kun mökkinaapurit pöllähtävät paikalle mukanaan pussillinen aamulla tuosta mökkirannasta nostettuja ahvenia valmiiksi perattuina?
Lenkille tulee lähdettyä ilman musiikkia, jotain mitä ei kaupunkioloissa tule tehtyä juuri koskaan. Täällä saa juostessa ihmetellä maisemia, ja kuunnella linnunlaulua ja tikan koputuksia.
Ja mökkisauna, sitä ei voita mikään. Tälläkin hetkellä odottelen jo innolla, että iskä laittaisi saunan lämpimäksi. Muutoin en ole kummoinen saunoja, mutta täällä rakastan istua löylyissä ja joogata juoksemisen kangistamia koipiani. Vähintään pari kertaa tulee pulahdettua mereen löylyjen välillä. Mikäs siinä saunassa ollessa merta katsellessa.
Lintuja ja muita eläimiä pyörii siellä täällä. On pelloilla käyskenteleviä kurkiparvia, ja metsän kallioaukeilla päivää paistattelevia käärmeitä. Joutsenparvet seilaavat edessä aukeavalla lahdella, ja hanhet tepastelevat rannassa. Merimetsoista me ei kyllä tykätä, niitäkin täällä näkyy.
Varmaan parasta on se, miten aika pysähtyy. Ei katsota kelloa, ja kännykkä unohtuu helposti koko päiväksi kaapin perälle. Nyt on vähän pöllähtänyt fiilis; olen viettänyt koko päivän aurinkoisella terassilla lukien. Bikineissä. Rusketusrajat - check!
// Been tanning my cheeks all day at the deck. Life is pretty smooth waiting for the sauna.
Where did I leave that cinnabun...

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne