books to read

September 23, 2016

Braemar3.jpg
Books give a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.
- Plato
Olen viime aikoina ihan tietoisesti raivannut aikaa kirjojen lukemiselle. Opiskellessa tulee vietettyä kohtuu kiitettävästi aikaa kirjoihin hautautuneena, mutta miten kivaa onkaan lukea jotain oikeaa kirjaa. Seuraavat kirjat ovat kaikki meidän iskän suosittelemia. Mitä kirjoihin tulee (ja vaikka mihin muuhun) on meidän iskä aika ässä. Viime aikoina on tullut luettua...
1Thinking fast and slow (Daniel Kahnemann)
Tämä alkaa jo olla jonkin sortin kulttituote. Kirja herätti paljon ajatuksia ja pisti miettimään omaa järjenjuoksua (tai sen puutetta). Tällä saralla taitaa jokaisella olla petrattavaa. 
2. Black Swan (Nassim Nicholas Taleb)
Mielenkiintoinen, mutta paikoitellen vähän turhan filosofinen opus omaan makuuni. 
3. Sapiens - a brief history of humankind (Yuval Harari) 
Tätä olen hehkuttanut (sen jälkeen kun isäni sen minulle hehkutuksillaan sai myytyä) aika monelle. Pistää miettimään ja saa tuntemaan itsensä niin niin pieneksi. Antaa sitä paljon kaivattua perspektiiviä. Kirja taisi hiljattain ilmestyä myös suomeksi, vaikka alkuperäiskielellä varmasti parempi onkin. Tämä sopii kaikille historiafriikeille. Ja ihan parasta tämä on sellaisille, keillä on (yli)vilkas mielikuvitus (minä). Jos valitset näistä yhden, valitse tämä!
Lisää kirjavinkkejä tulossa, piti jakaa vähän aihepiirettäin ettei tule liian sillisalaatti.
 Lukunurkka.

// Recent reads I highly recommend.

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne