Canadian rockies

September 23, 2016

canada.jpg
Home away from home. Pidän kännykkäni muistissa muutamaa Kanadassa napattua kuvaa mahdollisen koti-ikävän varalta. Miten aika rientääkään, pienessä vuoristokaupungissa vietetystä vuodestani alkaa jo olla aika monta vuotta. Jopa viime visiitistäni tulee kohta kuluneeksi kaksi vuotta. Kävi silloin aikoinaan ihan mieletön säkä, että päädyin juuri näihin kauniisiin maisemiin. Ja kuten tapana on, on minunkin rakkaallani monta nimeä. Canmore. Manmore. Valley of three sisters.
Meillä on tällä hetkellä viikon verran kylässä aivan erityinen vieras Kanadasta. Sellainen ihana tyttö, joka asui perheeni luona minun huidellessani Kanadassa. Ihanaa istuskella yhdessä tuntikausia, päästä viimein tutustumaan toisiimme. Ollaan kuultu toisistamme niin paljon, mutta vasta nyt päästään toden teolla ottamaan toisistamme selvää.
Katsoin hiljattain netflixistä lords of dogtownin ja voi miten sekin toi mieleeni muistoja noilta vaihtoajoilta. Ei nyt sentään 70-luvulta, siihen olen ihan liian junnu, mutta kuitenkin. Skeittilautoja ja pitkiä liehulettejä. Neil Young ja Pink Floyd. Meni vähemmästäkin tällä teinillä conversejen nauhat solmuun. 
Niin monta taianomaista muistoa vaalittavana. Ne on niitä hölmöjä salaisuuksia, mitkä pistävät vielä vuosienkin päästä virnuilemaan typerästi. Niitä, mitä ei ihan kenelle tahansa kerrotakaan. Ja vaikka toisinaan tulee noita muistoja jaettua, ei niitä kuitenkaan voi kukaan koskaan oikeasti ymmärtää. Korkeintaan sen maagisen tunteen minkä muistot tuovat tullessaan voivat ymmärtää ne, jotka sen itse ovat kokeneet. 
Eli jos sinulle joskus tulee eteen tilaisuus lähteä kauas pois, lähde.
canada2.jpg
Peyto lake. Sen väri on luonnossa ihan yhtä uskomaton.

// Pictures from my home away from home, Canadian Rockies. 

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne