chickpea pasta

September 24, 2016

IMG_1147.jpg
Varhain keväällä löysi kikhernepasta tiensä kuivakaappiini. 
Eilen illalla valmistettiin tuosta herkullisesta pastasta illallinen, joka nautittiin takapihamme terassilla. Tunnelmallista ilta-ateriaa säestivät linnunlaulu, puiden taa laskeva aurinko, lasi viiniä ja Balmuirin jättilyhty. Huomaa viini vesilasissa.
Ajattelin laittaa tämän nopsan illallisen ohjeen tännekin - jos vaikka teilläkin olisi viikonlopun menussa pastanmentävä aukko. 
Heitä pannulle reilusti oliiviöljyä, pilkottua tomaattia, valkosipulin kynsiä (olivat sen verran suuria että pistin neljään osaan) ja tuoretta timjamia. Pyörittele pannulla, kunnes ovat pehmenneet. Toimii ihan näinkin, joskin me laitettiin tällä kertaa joukkoon muutama simpukka. 
Keitä kikhernepasta, ja pidä mielessäsi al dente. Siivilöi valmis pasta, ja kippaa se pannulle muhimaan. Lisää vielä reilu kaato oliiviöljyä.
Eipä tästä illallinen helpommaksi muutu. Syödään tätä myös tänään.
IMG_1145.jpg
IMG_1146.jpg
// The most delicious chickpea pasta with olive oil, garlic, thyme and tomatoes.
Oh, and red wine. In water glasses.

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne