couples and their shared brains

September 23, 2016

kukat.jpg
dress / Chloé, flats & bag / Chanel
Monesti kuulee sanottavan, että vähänkään pidempään parisuhteessa olleilla on jaetut aivot. Molemmille kuuluvat omat vastuualueensa, joihin kuuluvaa tietoa ei toinen rekisteröi. Vaikka sitten uusi tieto esitettäisiin tilanteessa, jossa molemmat osapuolet ovat läsnä.
Vaikka meillä näin lähes kuuden vuoden yhdessäolon jälkeen on paljon jaettujakin juttuja, olemme mekin ottaneet haltuumme omat osamme yhteisistä aivoistamme. Tämän huomaa arjessa esimerkiksi ruokakaupassa; toinen luottaa kauppareissulle lähtiessään sokeasti siihen, että toisella on mielessään ostoslista. Olisi jopa vähän hämmentävää, jos osa-aluetta hallinnoiva yllättäen sysäisi vastuun toiselle. Myös esimerkiksi Trivial pursuitia tai Bezzerwizzeriä pelatessa tulee luottaneeksi siihen, että toisella on tietyn osa-alueen nippelitieto hallussa. 
Minä ole ominut
- somejutut. Tuota toista ei some kiinnosta, eikä tyypiltä löydy instaa eikä snäppiä. Facebook on tainnut päivittyä viimeksi viime vuonna.
- näyttelijöiden, laulajien, taiteilijoiden ja historiallisten henkilöiden nimet. Tai siis ylipäätään nimet, niin henkilöiden kuin teostenkin. Paitsi kaikkien kotimaisten artistien, näyttelijöiden ynnä muiden julkimoiden, ne ovat tuon toisen heiniä. 
- kaikki reissujen suunnitteluun liittyvä; lennot, hotellit, vierailukohteet ja ravintolasuositukset kuuluvat poikkeuksetta minun vastuulleni.
- raaka-aineiden valitseminen ruokakaupassa, ja itse ruuanlaitto. Tiskaaminen on sitten varattu tuolle toiselle ;)
- viinien valinnan ja muun viinitietouden. Tämä tosin lienee seurausta siitä, että olen useamman vuoden ajan ollut töissä Alkossa. 
Aloittaessani kirjoittamaan tätä, olin ihan varma että keksisin moooonen monta kohtaa.
No enpä keksinyt; toinen toisensa jälkeen lokeroin mieleeni tulevat ideat niihin molempien yhteisiin osa-alueisiin. 
Sitä taitaakin sitten parhaiten kuvata sanonta siitä, miten seura tekee kaltaisekseen. Tai miten pariskunnat alkavat muistuttaa toisiaan. Viime aikoina ollaan jopa häkellyttävän usein täydennetty toistemme lauseet, ja varastettu sanat toisen suusta. Huh.
Olisi hauska kuulla, millaisia osa-alueita te olette yhteisistä aivoista omineet.
Aurinkoista alkavaa viikkoa! xxx
// Couples tend to take possession of parts of their shared brain. From vacation planning to wines; that's what I've conquered.

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne