eco tips

September 23, 2016

thumb_DSC_0581_1024.jpg
thumb_DSC_0576_1024.jpg
Räpsin eilen muutamia kuvia kotona, tässä pari keittiöstä. Tuo taulu (äidin ja iskän aikoinaan häälahjaksi saama, heh) sopii aika passelisti noihin Kartellin tuoleihin. Ei muuten ole mitkään maailman mukavimmat tuolit ruokapöytään, mutta hankittuani niihin sellaiset porontaljat istuimiksi toimivat ihan kivasti.
Postailin aiemmin muutamia ekovinkkejä (parin kömmähdyksen jälkeen jopa kahteenkin otteeseen). Heti ensimmäisen osan julkaistuani huomasin muitakin juttuja, jotka tuohon samaiseen postaukseen olisivat kuuluneet. Toisaalta näitä on ehkä parempikin ripotella vähän sinne tänne yhden vuosia hiotun jättipostauksen sijaan.
Mitä sieltä sitten viimeksi jäi uupumaan?
1. Kodin pesuaineet. Täysin ekologista lattianpesuun sopivaa ainetta ei viimeksi akuuttiin tarpeeseen löytynyt, mutta muuten on tullut vaihdettua käytössä olevat aineet ympäristöystävällisiin. Ecoverin tiskiaineeseen siirtyminen on ollut loistava liike tällaiselle tiskaamisen vihaajalle (Erica + kuuma vesi = ehdoton no-no). Iho ei tunnu lainkaan niin ikävältä ja kiristävältä, kuin mitä normaalisti pesuaineilla läträtessä. Toinen hyvä tuote on methodin puupintojen kiillotusaine. Ystäväni tosin varoitteli voimakkaasta hajusta, ja pakko myöntää ettei karvasmantelinen haju ole itselleni se mieluisin. Koska tarjonta noiden kiillotusaineiden osalta on melko suppea, piti jostain (tuoksusta) tinkiä, mutta saman tuoksuista lattianpesuainetta en uskaltanut ostaa; haju lienee niin suurelle pinnalle levitettynä vähän liikaa. 
2. Myös pyykinpesuaineet on hankittu Ecoverilta. Löytyy niin perinteistä pesuainetta, kuin myös villalle ja silkille tarkoitettua. Huuhteluainekin on samaa sarjaa. Tuoksu on miellyttävän neutraali, eikä herkkä ihoni reagoinut vaihdokseen mitenkään.
3. Joku viimeksi kommentoikin ruokahävikistä. Tosi tärkeä pointti, jossa ainakin tilastojen mukaan löytyy paljon petrattavaa. Meillä ollaan tämän suhteen tarkkoja, eikä tulisi mieleenkään heittää ruokaa pois. Jos jääkaappia ei ole saatu ennen reissuun lähtöä tyhjennettyä, pakastan sinne jäämässä olevat ruuat. Pakkaseen on säilötty pakastepusseihin valmiiksi pestyt ja revityt lehtikaalit, ja pilkottu porkkanat uunijuureksia varten. Usein juuri matkalle lähtiessä tulee viimeisenä aamuna tehtyä smoothie/juoma jääkaapin jäljellä olevista antimista. Ovat olleet makeutuksen puuttuessa välillä vähän liioitellun vihreän makuisia, vai miltä kuulostaa kurkusta ja selleristä tehty juoma, jossa lilluu joukossa huonosti blendattuja lehtikaalin palasia. Jep jep. Siihen vielä reilusti chlorellaa ja spirulinaa, niin vahva vihreä väri (ja maku) on taattu.
4. Kommenttia tuli myös vaatteiden hyvästä huoltamisesta. Tämän suhteen olisi itselläni vielä vähän petrattavaa. Kiikutan kyllä ahkerasti kenkiä ja laukkuja suutarille, ja teen vaatteisiin tarvittavia korjauksia, mutta silti. Suhtaudun niihin sellaisella käyttöön tarkoitettu-asenteella, vaikka voisihan se olla ihan fiksua olla vetämättä Chloen mokkaisia ballerinoja jalkaan sateella, ja pakkaamatta vaihteleviin maastoihin tarpomiseen kengiksi Chanelin avokkaita. Ja laukuissa sama juttu...
Onko siellä tehty havaintoja hyvästä ekologisesta lattianpesuaineesta? Tai muista kullanarvoisista ekotuotteista?
// A couple of home snaps from yesterday. Eco-friendly product recommendations are appreciated <3

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne