Greek flatbread

September 23, 2016

greekbread.jpg
Älkää antako tekstin hämätä, en suinkaan ole lähdössä ryhmämatkalle Kreikkaan.
Kun olimme pieniä, tuli käytyä useaan otteeseen Kreikassa. Sekä mantereella, että saarilla. 
Hassua, miten jotkut asiat muistaa niin selkeästi. Itselleni on aivan erityisesti jäänyt mieleen eräs ilta Kreetan saarella. Muistatte varmaan ne värikkäät langat, joilla tehtiin hiuksiin se sellainen pötkylä (?). Minulle tehtiin (yllätys, yllätys) sininen. Tiedättekö sen kauniin kreikkalaisen sinisävyn? Se on varmaan kaunein väri koskaan.
Samaisena iltana, jona sain tuon kyseisen lankapötkylän hiuksiani koristamaan, tutustuin ravintolassa kreikkalaiseen Nefele-nimiseen tyttöön.
"Tutustuminen" lienee vähän liikaa sanottu, yhteistä kieltä kun ei kahdelta about 7-vuotiaalta löytynyt. Oli miten oli, aina toisinaan muistan tytön, ja mietin mitä hänelle mahtaa kuulua.
Muistan myös retket oliivilehtoon, jota veljeni toistuvasti kutsui epähuomiossa kirsikkalaaksoksi Muistaako joku sen Muumien jakson, jossa Muumimamma lähtee kaislaveneellä päiväksi kirsikkalaaksoon? Jep, siksi kirsikkalaakso.
Nostalgia, se on ihan parasta.
Seuraavaa Kreikan matkaa odotellessa tehtiin yhtenä viikonloppuna Glorian ruoka & viini-lehdestä napatulla ohjeella kreikkalaista leipää, jota epähuomiossa kutsuin ensi alkuun foccaciaksi. 
Napatessani littuskaisen, ja kaikkea muuta kuin kuohkean leipäsen uunista ehdin jo huolestua munanneeni ihan totaalisesti. Kaikeksi onneksi kyseessä ei sitten loppupeleissä ollutkaan kreikkalaisen foccacian, vaan pitsaleipäsen ohje. 
greekbread2.jpg
// Pretty blue Greek memories. Do you remember those colorful thread hair wraps? I was wondering, am I too old for them now?

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne