greens

September 23, 2016

broccoli2.jpg
Viimeisiä viedään. Nimittäin viileitä keittokelejä. Talvisin tulee kokkailtua (ylläri ylläri) paljon keittoja ja patoja, kun taas lämpimillä keleillä houkuttelevat lähinnä salaatit ja hedelmät. Sopii tosin kesälläkin tehdä keittoja, ja nauttia ne kylmänä. 
Muistan miten aina pienempänä tapasin syödä äidin kokkailut kylminä. Meillä oli aina jääkaapissa äidin laittamaa ruokaa, jota sitten veljeni kanssa lämmitimme koulun jälkeen. Ja minä tosiaan söin lähes poikkeuksetta kaiken kylmänä. Esimerkiksi juuri sosekeitot, mutta kyllä minulle maistui jääkaappikylmänä myös spagettikastike, lasagne, makaronilaatikko, kanakiusaus, itämainen kanakastike, lohikeitto...you name it!
Muistan myös vaiheen, jolloin kaikki lämmin ruoka ihan toden teolla yökötti. En syönyt pariin viikkoon mitään lämpimänä, teki pelkkä ajatus pahaa. 
Kaikeksi onneksi pääsin moisista tuntemuksista eroon, enkä nykyään tiedä parempaa talvipäivän ateriaa kuin lämmin sosekeitto tai bataattipata. Myös kuvan parsakaalikeiton söin lämpimänä.

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne