midsummer magic

September 23, 2016

DSC_0623.jpg
DSC_0642.jpg
... ja miksei vaikka mitä muutakin.
Mökillä voi puuhastella kaikenlaista kivaa. Kun mökkihöpötykset joka tapauksessa tulevat jo yhdellä jos toisella ulos korvista, voin tuskin saada enempää tuhoa aikaan listaamalla muutaman aktiviitetin. 
- Auringonlaskujen ihaileminen. Maisema vaihtuu yhtä matkaa auringon taivaanrantaan katoamisen kanssa. Siinä samassa päästiin eilen illalla ihailemaan tuohon mökkirantaan saapunutta valtavaa peuraa, ja seuraamaan terassin alle pesänsä tehneen hiiren iltapuuhia.
Lukeminen kannattaa aina. Mökillä voi paikkaa vaihtamalla piristää loputonta luku-urakkaa; terassilla, sängyssä, sohvalla, parvella, laiturilla tai vaikka veneessä.
- Nostalgia ja muistelot. Vanha papan rakentama leikkimökkini raahattiin aikanaan muuton yhteydessä mökille, joten lasten kirjakerhon kirjoihin tai legoleikkeihin uppoutuminen käy täällä helposti. Pappan rakentamaa nukkekotia unohtamatta.
- Vuosikymmenien aikana karttuneiden Aku Ankkojen selailu. Olin aikanaan Don Rosan fani, ja löytyypä minulta herran nimikirjoituksella varustettu kokoelmakin. Kyseiset kovakantiset klassikot ovat varmaan aika monelle ensi kosketus historiaan, ihan parhaita. 
- Saunominen ja spa-touhut ovat arkipäivää. Pakkasin mukaan kasvonaamioita ja vartaloöljyjä; eiköhän näillä saada aikaan hemmotteluhetki jos toinenkin.
- Kaikki ruoka maistuu paremmalta mökillä, etenkin ulkona. Kirsikoita, mansikoita ja raakakkua upposi tähän napaan rutkasti jo eilen.
- Samoin kuin ruoan suhteen, maistuu myös treenaaminen mökillä paremmin. Aamutuimaan laiturilla tehdyt pilates ja jooga saavat päivän starttaamaan mukavasti, eivätkä lenkit kauniissa saaristomaisemissa vaadi seurakseen edes musiikkia. 
- Toisaalta kalliorantaa ylös tehdyt (jääkaapille päätyvät) askelkyykyt saavat pakarat polttelemaan aika kivasti.
Tai sitten voit nauttia mökkeilystä isäni tapaan; tarvitaan vain kottikärryt, rekkalavallinen multaa ja kilokaupalla kanniskeltavia kiviä. 
// Magical sunsets in Finnish archipelago. Have a happy midsummer everyone! (Don't forget the magic.)

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne