midsummer menu

September 23, 2016

IMG_0911.jpg
Juhannus on ylilyöntien aikaa.
Rasvaista grillimättöä, sipsejä ja karkkikulhoja. Ja ihan pirusti kaljaa. Tai ainakin viiniä ja saunasidukkaa. Itse Bacchus olisi kateellinen.
En ole grilliruuan ylin ystävä. Liha nyt ei muutoinkaan maistu, mutta grillatut vihannekset ovat myös yleisesti ottaen omaan makuuni aika meeehh.
Tänä juhannuksena ajattelinkin herkutella...
... mökin kasvimaalta poimituilla salaateilla ja yrteillä. 
... grillatulla avokadolla; jos se vaikka maistuisi paremmalta kuin grillattavat kasvikset yleensä. Täytteiksi voisivat sopia kvinoa, hummus, silmut ja idut.
... porkkanoilla, parsakaalilla ja kukkakaalilla, jotka rouskuttelen dipattuani ne ensin kikherne-, linssi- ja paputahnoihin.
... omenasta ja punakaalista tehdyllä raastesalaatilla, jonka sekaan heitän saksanpähkinöitä.
... torilta haetuilla kirsikoilla ja melonilla.
... tekemälläni lakritsisella raakasuklaamoussekakulla. Josta tuli muuten ihan pirun tuhti.
Leppoisaa juhannusta kaikille!
// Midsummer feast coming up. Mouth-watering menu in the making.

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne