missing that easy chair

September 24, 2016

IMG_1681.jpg
IMG_1686.jpg
Sen oikean opiskelupaikan löytäminen voi olla vaikeaa. Enkä nyt puhu opinahjosta (huh, se jos jokin vasta vaikeaa onkin), vaan siitä konkreettisesta opiskelupaikasta, jossa kaikki oppiminen tapahtuu.
Joka kerta veljen luoda käydessäni itkee sydämeni verta. Kyseessä ei suinkaan ole eriävä käsityksemme siisteydestä (veljeni asunnonkokoinen tilataideteos sohvalla lojuvine vaatteineen ja keskellä kylpyhuonetta nököttävine pesukoneineen ei hivele silmiäni), vaan olohuoneen nurkassa nököttävä lepolasse.
Kyseessä ei ole mikä tahansa nojatuoli, vaan se samainen pesä jossa on luettu pääsykokeisiin ja kahlattu läpi ensimmäiset oikiksen tentit. Tilanpuutteen vuoksi luovutin tuon tavattoman mukavan lökötuolin veljelleni, mutta edelleen muistelen kaiholla yhteisiä hetkiämme.
Minä en nimittäin pidä kirjastoista.
Tai siis, kyllä minä pidän kirjastossa haahuilusta ja hyllyvälien sekaan katoamisesta, mutta opiskelu kirjastossa pelkkä lukuvalo seuranani ei tuota minulle niin minkäänlaista mielihyvää. Verrattuna kotioloissa lukemiseen, on kirjasto piinaava paikka.
Kotona voi...
...vaivatta vaihtaa paikkaa ja asentoa. Kirjastossa kukaan harvemmin esimerkiksi makoilee yhtään missään. Verrattuna istumiseen on makuuasennossa opiskelu kuitenkin kehon kannalta huimasti parempi vaihtoehto, sillä istuessa nestekierto heikkenee ja suuret verisuonet ovat jatkuvassa puristuksessa (mitä vähemmän kulmia kehossa, sitä parempi).
...syödä, juoda ja ravata pissalla juuri niin kiivasta tahtia kuin huvittaa. Uskokaa pois, ainakin meillä Calonialla ravasi yhtenään varkaita, eikä tauolle voinut lähteä vailla huolta valvomatta jäävästä omaisuudestasi. Toisaalta kyseinen rakennus kärsi myös homeongelmista, minkä seurauksista en ainakaan itse lähtisi ehdoin tahdoin kärsimään.
...tehdä lukemisen välillä kotitreenin, siivota ja järjestellä paikkoja, tai vaikka kirjoittaa blogia (kuten esimerkiksi juuri nyt). 
...nauttia olostaan omannäköisessä, mielekkäässä ympäristössä. Optimaalisen valon ja taustamelun suhteen ei näin ollen tarvitse kummempia kompromisseja tehdä. 
Mitä nyt seinänaapurini tuossa parhaillaan harjoittelee soittamaan torvellaan Sylvian joululaulua.
// In my opinion studying at home is way more comfortable than studying at the library. 

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne