one day in Turku area

September 23, 2016

thumb_IMG_0637_1024.jpg
thumb_IMG_0638_1024.jpg
thumb_IMG_0639_1024.jpg
Hengissä ollaan, joskin univelat painavat.
Vieraat ovat nyt jatkaneet matkaansa Tanskaan, ja minä olen tehnyt paluun töihin. Suomen visiitti oli niin onnistunut, että ajattelin jakaa tännekin vinkit onnistuneeseen Turku-päivään.
Alkajaisiksi kanadalaiset pääsivät nauttimaan jokirannassa sijaitsevan Mamin illallisesta. Islannissa syötyjen raskaiden aterioiden jälkeen maistui vieraille kuha. Kalan valmistaminen on taitolaji, ja muistan itsekin aikanaan vaihdossa hämmästelleeni sitä, miten kala lukeutui useiden kanadalaisten inhokkeihin. Syynä lienee ollut se, ettei sitä osattu valmistaa hyvin.
Mamista jatkui matkamme jokilaivoille. Itse en niinkään vietä aikaani noissa juottoloissa, mutta vieraille piti näyttää nuo valtaväestön lempparit. Yksien jälkeen siirryimme viettämään iltaa vanhempieni parvekkeelle. Viiniä, kaunis auringonlasku ja iloinen puheensorina - mikä upea päätös illalle.
Käytännössä minulla oli vain yksi päivä aikaa esitellä kotikaupunkini. Mitä ihmettä näyttää turistille, jolla on vain päivä aikaa?
Aamupäivällä suuntasimme Turun linnaan. Viime visiitistä oli vierähtänyt ainakin vuosikymmen, joten vierailu oli mieluinen myös itselleni. Ja vieraat, voi pojat miten he tykkäsivät. Kiertelimme hetken myös Forum Marinumin ulkopuolella, ja jatkoimme matkaa Turun tuomiokirkkoon. Pohjois-Amerikkalaiset vieraat ihastelivat näyttävän kokoista kirkkoa ja sen arkkitehtuuria. Kiersimme linnan myös ulkopuolelta, ja ihailimme ympäröiviä rakennuksia.
Seuraava vierailukohde osoittautui lemppariksi. Nimittäin Aboa Vetus. Siellä olen itse käynyt niin monet kerrat, etten osannut mitenkään arvata kuinka vaikuttuneita kanukit paikasta olisivatkaan. Arkeologisia löydöksiä ihmeteltiin tovi jos toinenkin.
Joen toisella puolella vein pariskunnan Cafe Art-kahvilaan. Koko reissun ajan vihjailin kanelipullista, mutta olivat enemmän kakkujen perään. Ja loistavan kahvin. Itse en juo lainkaan kahvia, mutta pitihän vierailla maistatuttaa tuon kahveistaan kuuluisan paikan antimet. Nautimme kauniista kesäpäivästä Aurajoen rannassa istuskellen - varjoisat paikat olivat tuona helle-ennätysten päivänä kiven alla, mutta päästiin kuin päästiinkin ulos kahvittelemaan. Täältä ostettiin myös tuliaiskahvit.
Kahvittelun jälkeen esittelin vanhan kauppahallin, ja Marimekon liikkeen.
Harmittelin visiitin lyhyyttä, ja sitä etten päässyt näyttämään vieraille saaristossa sijaitsevaa kesämökkiämme. Pahimpaan saaristokaipuuseen auttoi myöhäisen iltapäivän visiitti Naantaliin, josta kaikki postauksen kuvat on napsittu. Satama, vanha kirkko, Muumimaailma ja presidentin kesäasunto. Kiipesimme myös Rakkaudenpolkua pitkin kukkulalle katsastamaan toisessa maailmansodassa käytetyn tähystystornin. Ylhäältä kalliolta avautui myös upea maisema saarineen ja veneineen. Tuohon maisemaan ei kuulemma kyllästyisi koskaan. AGREED. 
Ilta päättyi tunnelmalliseen Tintåån. Suosittelen lämpimästi listalta tällä hetkellä löytyvää munakoisopestolla, parsalla ja raparperilla höystettyä pizzaa. NAM.
Haikeiden (itkuisten) hyvästien jälkeen tämä väsynyt (mutta onnellinen) matkaopas simahti saman tien.
Täydellisesti onnistunut vierailu. Tänä vuonna jo kahdet vieraat Kanadasta - toivottavasti jatkoa seuraa.
// Perfect Turku-day with my Canadian guests <3

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne