raw vegan pumpkin pie

September 24, 2016

DSC_0652.jpg
Ollaan kurpitsapiirakan suurkuluttajia, ainakin noin Suomen mittapuulla.
Sain oppini piirakan valmistukseen asuessani Kanadassa. Siellä tuo herkullinen piirakka säesti loppuvuoden juhlintojen (kiitospäivä ja joulu) lisäksi myös muita juhlahetkiä. 
En yhtään ihmettele, kuinka sain tuon oman rakkauteni kurpitsapiirakkaa kohtaan tartutettua poikaystävääni. Eihän siitä nyt vaan voi olla tykkäämättä. Koko viikon ajan odoteltiin sitä, että pääsisin tämän raa'an kurpitsapiirakan valmistuksen kimppuun. 
Kokeillen ja maistellen. Siinä yksinkertainen ohje raakakakun valmistukseen.
Jottei teidän kuitenkaan tarvitsisi lähteä näitä aineksia aivan hatusta vetelemään, laitoin alle suunta-antavan reseptin. Pidin kookos- ja kaakaotuotteet kokonaan poissa tästä herkusta, sillä niiden maku ei ainakaan omasta mielestäni sovi kurpitsapiirakan mausteiseen makumaailmaan sitten lainkaan. 
Pohja:
125 g pekaanipähkinöitä
reilu 200 g pehmeitä taateleita
ripaus ruususuolaa
Täyte:
3-4 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
n. 3 dl kurpitsaa
reilusti kanelia, inkivääriä, mixed spice-maustesekoitusta ja muskottipähkinää
reilusti taatelisiirappia
psylliumia
ripaus ruususuolaa
Pohjan valmistin pienissä erissä sauvasekoittimella. Itse liruttelin joukkoon vähän vettä, muutoin ei olisi koneeni jaksanut tahmaisia aineksia sekoittaa. Valmis mössö levitetään leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, ja laitetaan jääkaappiin odottelemaan.
Täytteen cashew-pähkinät on hyvä laittaa likoamaan useammaksi tunniksi - neljä tuntia taitaa olla tässä se ohjesääntö. Kaikki aineet sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tässä kohdin kannattaa maistella ja kokeilla. Mausteiden kanssa ei sovi kitsastella. Itse taisin laittaa niitä ainakin kolminkertaisen määrän, kuin mitä tavanomaiseen piirakkaan laittaisin. Lopuksi seos levitetään jääkaapissa jähmettyneen pohjan päälle, ja lykätään koko komeus jääkaappiin.
Maisteltiin tätä eilen illalla ja siitä tuli ihan taivaallista. Veikkaisin, että maistuu tänään vieläkin paremmalta. Niin siinä yleensä käy, jos vain malttaa odottaa. 
DSC_0661.jpg
Ihania herkkuhetkiä <3
// Came up with this raw and vegan pumpkin pie. It's loaded with spices and tastes heavenly. 

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne