reverse travel bucket list

September 23, 2016

Ostrich.jpg
... eli minne minun ei oikeastaan tee mieli matkustaa.
Ideana on siis luetella sellaisia muiden hehkuttamia, bucket list -ainestakin olevia kohteita, joihin minulla ei ole niinkään intoa matkustaa. Bonuksena pari muutakin paikkaa, minne en ehkä lähtisi lomaani viettämään.
1) Australia. Loputtoman pitkiä rantoja, super laid-back -tyyppejä, surffaamista ja aussome -henkeä tuutin täydeltä... Minä en ole mikään biitsipummi, eikä veri vedä Australian itärannikolle. Omat empiiriset kokemukseni aussityypeistä tuovat mieleeni sen loputtomalta tuntuvan odottelun, kun aina oltiin sovitusta aikataulusta tuntitolkulla myöhässä. Muistan myös kaljan litkimisen, ja oudon mieltymyksen lain tuolla puolen kulkemiseen. Mitä typerämpi idea, sitä parempi.
2) Dubai. Tuo avaruudesta keskelle ei mitään laskeutunut ihmemaa, jossa kaikki aika vietetään ostoskeskuksissa paahtavaa kuumuutta paossa. Kaikki kiiltelee uutuuttaan, eikä historiaa tai tarttumapintaa löydy nimeksikään. Toivottavasti ei kummisetä nyt lue tätä ajatellen, etten koskaan tule kylään.
3) Euroopan teinihelvetit. Eli kohteet, jotka ovat paikannettavissa kartalta nimillä Sunny Beach, Ibiza ja Ayia Napa - noin muutamia mainitakseni. Siinä vaiheessa kun veli näytti lomansa jälkeen videoklippiä klubilta, jonka katosta valui oman pituuteni mittaisilla halkaisijoilla varustetuista tykeistä vaahtoa alla vellovan ihmismassan päälle... silloin tuli sellainen tunne että tonne on päästävä. Never.
4) No Lähi-Itä. Vaikka olenkin toisinaan leikitellyt ajatuksella sotalakimiehen urasta, en turistin ominaisuudessa lähtisi Lähi-Idän ihmeitä tutkimaan, tai Afrikan levottomimpiin kriisipesiin seikkailemaan.

// My reverse travel bucket list includes Australia, Dubai, all those hot European party destinations and conflicted areas. Ok, I'm not OPPOSED to the idea of traveling to those places but they sure aren't on top of my list.
baboons.jpg

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne