scented memories

September 23, 2016

IMG_0478.jpg
IMG_0477.jpg
Moniin ihmisiin ja tilanteisiin liittyy tuoksumuistoja. 
Isoäitini täyttyi eilen 80 vuotta. Hänen ominaistuoksunsa on aina ollut sekoitus Nivean ja Vitaliksen kosteusvoiteita, ja Elnett-hiuskiinnettä.
Äitini puolestaan tuoksuu Kenzon vedeltä. L'eau par Kenzo.
Host-siskoni vaihtoajoilta tuoksuu Nina Riccin hajuvedeltä. Sellaiselta, jonka valmistus lopetettiin vuosia sitten, ja jota hän kissojen ja koirien kanssa metsästää milloin mistäkin.
Kummitätini (ja serkkuni) tuoksuvat siltä yhdeltä tietyltä huuhteluaineelta. Tai siis heidän vaatteensa tuoksuvat, mutta aina halatessa tunnistan tutun tuoksun.
Sitten on olemassa niitä tubtemattomia tuoksuja, jotka automaattisesti yhdistän johonkin tiettyyn henkilöön. Useamman kerran olen meinannut vetää vastaantulijan ristikuulusteluun selvittääkseni tämän hajuveden? Kosteusvoiteen? Huuhteluaineen? Ihan vaan selvittääkseni läheisestä muistuttavan tuoksun, jonka lähdettä en ole saanut selville.
Minulla on tallessa yksi hajuvesi, jossa on vain pieni liru pohjalla. Sellainen naurettavan näköinen Ed Hardyn pinkki pullo. Tiedän, etten tule koskaan käyttämään tuotetta loppuun, mutten myöskään voisi heittää sitä menemään. Se muistuttaa minua vaihtovuodesta ja lukuisista seikkailuista. Se tuoksuu jännitykseltä.
Valitettavasti tunnistan myös erään taloyhtiössämme asuvan miehen tämän käyttämän hajusteen perusteella. Trust me, I wish I didn't. Monien miesten kohdalla kun ei puhuta mistään vienosta ominaistuoksusta, vaan silmiä kirvelevästä hajupilvestä.
// Scented memories and nostalgia. 

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne