spelt bread

September 23, 2016

speltbread.jpg
Ostan leipää harvoin tuskin koskaan. Viime aikoina on kuitenkin tullut silloin tällöin napattua mukaan sellaista gluteenitonta siemenleipää, joka muistuttaa rakenteeltaan fazerin realia. Se sopii erinomaisesti niiden somemaailman rakastamien avokadoleipästen tekoon. Myöskään makeampi pb (peanut butter) & banana Elviksen tapaan, ei ole kyseisen leivän päällä yhtään hullumpi. Sitä tiettyä leipähimoa ei kuitenkaan kyseinen siemenleipä taltuta.
Nimittäin leipä & oliiviöljy. Silloin kun syön tavallista leipää, tapahtuu se aina oliiviöljyyn dipattuna. Niin tälläkin kertaa.
Löysin yhdellä Afrikan reissulla (tai oikeastaan äiti löysi sen ensin, ja sitten kävin minäkin sen ostamassa) aivan ihastuttavan reseptikirjan. Reseptikirja ei ehkä ole paras sana kuvaamaan kirjaa. Ennemminkin kirja kertoo vuoden kulusta luomufarmilla Etelä-Afrikassa (retirement goals indeed). Aina leipähimon iskiessä päädyn leipomaan kyseistä spelttileipää.
Mietin näitä kuvia ottaessa, kuinka hyvin tällaiset leipomukset onnistuvat aina silloin, kun on tarkoitus nauttia ne ihan vaan yksikseen kotona (nimimerkillä uutena vuotena hedelmäleipätaikinan murusia suoraan vuoasta vieraiden kanssa).

tulips.jpg
speltbread2.jpg

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne