trattoria romana

September 24, 2016

IMG_1065.jpg
IMG_1064.jpg
Italiaa en vielä osaa, mutta kun kerran postauksen kuvat ovat Trattoria Romanasta...
Viime viikon lauantai oli ihan huippuhyvä päivä. Ei harkitun onnistunut, vaan spontaanein kääntein sellaiseksi muodostunut.
Aamusta sain päähäni leipoa spelttisämpylöitä ja viedä tuon toisen puistoon aamiaiselle. Uunituoreet sämpylät ja oliiviöljy Sicily bagiin, ja suunnaksi viereinen puisto. Siellä saatiin aloitella aamu kaikessa rauhassa Ruisrock-kansan vielä vedellessä sikeitä. 
Siinä aamiaisen jälkeisen auringossa makoilun lomassa kiiri korviini toive kesäkeitosta. Ainekset soppaan käytiin ostamasta torilta. Sekaan heitettiin kukkakaali, porkkanoita, uusia pottuja, ja pari kesäsipulia varsineen. Loppuvaiheessa sekaan riivitiin herneitä ja tilliä. Perinteisen maidosta valmistetun keiton sijaan teimme omamme kaurakermasta. Lopuksi keitto maustettiin ruususuolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.
Suosittelen lämpimästi tekemään tuota kesäkeiton vegaaniversiota, aineet soppaan ovat nyt parhaimmillaan!
Siinä onnen huumassaan halusi tuo toinen vielä viedä minut illalliselle elämän pieniä iloja juhlistamaan. Pöytä varattiin läheisestä Trattoria Romanasta, tuosta hurmaavasta italialaisesta ravintolasta, jonne poikkeamme niin juhlahetkinä kuin työpäivän jälkeisen nälän johdattamina. Oliiveja, punaviiniä ja spagettia oliiviöljyllä, siinä resepti onnistuneeseen illalliseen.
Italialainen iltamme päättyi tekemiini Limoncello-drinkkeihin, ja myöhemmin nautittuun raakakkuun jonka reseptin viime viikolla julkaisinkin. 
Kuinka kaukaisiin lomatunnelmiin sitä yhdessä päivässä voikaan päästä.
// Had the most lovely Saturday with breakfast picnic and fresh buns, 
strolls at the market place and by the river.
Dinner at our favourite Italian trattoria wasn't bad either .

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne