why I love me?

September 23, 2016

IMG_8304.JPGPuhuimme ystäväni kanssa hiljattain siitä, miten meistä molemmista tuntuu kuin olisimme tänä vuonna taas löytäneet itsemme muutaman vuoden harharetkien jälkeen. Kyseessä oli sellainen pisces-tyypeille hyvin tavanomainen diippi keskustelu elämän synnyistä syvistä. Itsetutkiskelua on siis viime aikoina tullut harrastettua muodossa jos toisessa vielä tavanomaistakin enemmän. Siksipä Elisan (Start living your best life) ilmoille heittämä miksi rakastan minua? -haaste sattui loistavaan saumaan.
Itsensä rakastaminen on todellakin ihan eri asia kuin itserakkaus.
Eli miksi rakastan minua?
Kannustan muita. Koitan muistaa tsempata toisia, ja pitää yllä hyvää fiilistä. 
Uskon voimakkaasti toisiin ihmisiin, ja olen heistä aidosti kiinnostunut. Onkohan tällä jotain tekemistä ENFJ-persoonallisuuteni kanssa?
- Osaan nähdä asioiden monet puolet. Sen avulla on helppo ymmärtää esimerkiksi erilaisia ihmisiä ja ilmiöitä. En yhtään ymmärrä, miksi pitää kiinni jostain vain periaatteen vuoksi. Olen täysin avoin hyvin argumentoiduille mielipiteille, ja valmis muuttaamaan mieleni.
- Olen hyvin itsevarma.
- Edelliseen liittyen voin rehellisesti myöntää, etten koe kärsiväni kateudesta. Käännän toisten ihailemisen omaksi motivaatiokseni.
Haaveilen paljon, ja nautin siitä. Voin viettää paljon aikaa omissa oloissani ihan vaan haaveillen, kirjoitellen, piirtäen ja lukien. 
- Osaan ottaa itseni huumorilla. Oli se sitten taannoinen nuudeliin liukastuminen lukion ruokalassa, tai kompastuminen kauppakeskuksen sisäänkäynnillä (korko jäi kiinni reikäiseen kumimattoon), niin ylös kömmittyäni naureskelen itselleni päätä pudistellen.
Toivun ikävistä asioista hyvin nopeasti.
- Olen äärimmäisen tehokas. Työkaverini veikkaili minun kantavan mukanani taikapölyä (?), jolla saan kaiken näyttämään heti paremmalta.
- Haluan tehdä hyvää ja auttaa, ja siedän erittäin huonosti epäoikeudenmukaisuutta.

"Be an encourager. The world has plenty of critics already." Dave Willis

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne