friday forethought

November 18, 2016


boots / Chloé, jeans / Levi's, coat / Stella McCartney, purse / Saint Laurent

"This is the best reason to learn history: not in order to predict the future, but to free yourself of the past and imagine alternative destinies."

Homo Deus - a Brief History of Tomorrow, Yuval Noah Harari

Muutosvastaisuus on tunnetusti osa hyväksymiseen johtavaa prosessia. Tiedä sitten mistä moinen johtuu, mutta itse olen pienestä pitäen suhtautunut muutoksiin innolla. Suunnittelen niitä. Kaipaan ja janoan jatkuvasti uusia ajatuksia, uusia vaihtoehtoisia maailmankuvia ja toimintatapoja.

Toisia jotkut ajatuksistani voivat jopa suututtaa. Niin kuin silloin kun koiranomistajien (ja sellaisiksi halajavien) ympäröimänä pohdin tätä ylenpalttista kotieläinten määrää, ja leikin ajatuksella kaikkien niihin lemmikkeihin syydettyjen varojen kohdistamista vähän vähemmän tavanomaisiin eläimiin. Vaikkapa norsuihin ja sarvikuonoihin. Tiedän, eihän se välttämättä tunnu samalta. Lemmikin voit itsekkäästi omia ihan vain itsellesi, omaksi iloksesi. Villieläimestä et saa lenkkikaveria tai yksinäisten iltojen seuralaista. Tällaiselle vaihtoehtoja kaipaavalle voi ajatus kuitenkin tuoda lohtua.

Koska minä en usko sellaiseen puolustukseen, jossa vedotaan nykyiseen asianlaitaan. Tai siihen, että jokin asia nyt vain on aina ollut näin. 

Ja koska uskon siihen, että pidemmän päälle epäitsekkyys tekee onnellisemmaksi. Itsekästä sekin, tuo oman onnen tavoittelu epäitsekkyydellä. ;)

// Yet again, Mr. Yuval Noah Harari's got me thinking about life. About the choices we have, the changes we could make.

Because I'm not quite satisfied with mundane, dull explanations like "it has always been that way" or "it is what it is". 

No. I deeply think that the choices we make do matter. That's why I'm constantly, selfishly seeking happiness through unselfishness. Oh, the irony.

4 comments

 1. Heippa:)! HAluasin kysellä sellasesta asiasta enemmän kuin blogimuutto. Olen käsittäny, että vaihdoit lily.fi:stä bloggeriin, ja itsellä olisi samanlainen muuttu suunnitelmissa. HAlausin tietää miten postauksien siirto onnistui ja saitko esimerkiksi vanhat postaukset siirrettyä sujuvasti lilystä bloggeriin. Ja muutenkin miten blogi muutto sujui paikasta toiseen?
  Ymmärrän tietenkin jos et halua näihin vastata, ja voin myös laittaa asiasta emailia, jos et tässä kommenteissa halua hirveästi asiaa avata.

  - Sofia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Ei kuule muuta kuin good luck. "Muutto" piti sisällään useamman tunnin copy-paste-session, Lilystä kun ei postauksia mukanaan saa. Siinä oli itselleni hyvä syy siirtyä takaisin omilleen vielä kun moinen urakka oli edes suunnilleen toteutettavissa (mieti nyt jotakuta vuosia siellä majaillutta..).

   Suosittelen muuttoa, paljon hauskempaa olla oman elämänsä nainen. Aina keikkuu oma postaus sivun ensimmäisenä! ;)

   Delete
 2. Kiitos vastauksesta!:)
  Juuri tuo itselläkin oli mielessä, että vieläkun oli "suht vähän" postauksia lilyssä sekä että bloggerissa saa blogista enemmän oman näköisen.
  Sitä vielä kysyisin, että oliko postausten siirtäminen mahdollista siten, että ne saisisi ns sijoitettua oikealle kohdalle esimerkiksi 24.06.2016 postaus näkyisi myös uudessa blogissa sillä päivämäärrällä ja sen kuun kohdalla sivupalkissa, vai saiko ne vain sille päivälle kun ne bloggerissa julkaisi eli esim tänään kun laittaisin pävämääräksi tulisi 19.11.2016 eikä 24.06.2016.
  Hieman sekava selitys muy toivottavasti saisit tosta jotain irti:D
  -Sofia

  ReplyDelete
  Replies
  1. En osaa sanoa onnistuisiko tuo päivämäärien säätäminen jotenkin (veikkaan ettei ainakaan erityisen helpolla). Itse annoin kaikkien mennä samalle päivälle, vaikka se voi hassulta näyttääkin :)

   Delete

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne