All This Food Talk

February 21, 2017

Tuesday inspiration

En ole koskaan valmistanut artisokkaa. Vaikka niitä usein olenkin ihastellut. Nuo kuvan herkut bongasin keskustan Jelmoli-tavaratalon alakerrasta. Museoiden ohella pyörin mieluusti myös ruokakaupoissa herkkuja ihmettelemässä. 

Ruoka on mukava, yhdistävä tekijä. Yhden uuden kaverin kanssa tuli keskusteltua Etelä-Korean ruokakulttuurista, ja heti iski kauhea hinku opetella laittamaan korealaisia herkkuja. Neitonen on kuitenkin omien sanojensa mukaan surkea kokki, joten apuja etsin tällä hetkellä pinterestistä. Ruoka tuli puheeksi myös kiinalaisen, kovasti ruoanlaitosta kiinnostuneen kamun kanssa. Hänen kanssaan tulikin jo sovittua, että joku kerta pääsen mukaan ruokaa laittamaan. Tai okei, ainakin syömään. Vaikken kiinalaisesta yleisesti ottaen niin pidäkään (miellän sen yleisesti ottaen rasvaiseksi ja raskaaksi roskaruoaksi), voisi tämä tällainen itse tehty kiinalainen ruoka osoittautua kokeilemisen arvoiseksi.

Edellisestä kappaleesta lienee pääteltävissä, että valtaosa tänne suuntaavista vaihto-oppilaista tulee Aasiasta. Edellä mainittujen ohella on tullut keskusteltua muun muassa intialaisen melua ja melskettä ikävöivän tytön, japanilaisen tanssimisesta nauttivan ilopillerin ja botswanalaisen villieläinten ja luonnonpuistojen parissa työskentelevän opiskelijan kanssa. Okei, on täällä aika liuta suomalaisia ja yksi ruotsalainenkin.

// I've never really prepared artichokes even though they always catch my attention at grocery stores. Getting lost between the grocery shelves is, by the way, one of my favourite things besides visiting museums. 

After all, food is something everybody enjoys (I hope) and is often discussed. Like here with new friends. As a consequence of a new South Korean friend I already got excited about Korean cuisine. She confessed being a lousy cook, so I'm scrolling pinterest for more inspiration. I also made plans with another new friend from China to cook together sometime. Or at least I'll get to eat her Chinese dishes. Maybe that experience will change my mind about Chinese food, as in Finland (and elsewhere) it's often considered greasy junk food. 

As the previous chapters may have suggested, the majority of the exchange students come from Asia. In addition to the aforementioned, I've also come across students from India, Japan and Botswana to name a few. Ok, we also got a whole bunch of students from Finland and a Swede.

Art and artichoke pictures by me, rest by Byredo and Loewe.

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne