In Switzerland

February 9, 2017
Terveisiä Sveitsistä. Tänne Zurichiin minä eilen rinkkoineni ja matkalaukkuineni iltamyöhään raahauduin, joskaan en niin intoa täynnä kuin mitä edellisistä kirjoituksista lienee ilmi käynyt. Aika kultaa muistot, niin myös vaihtoon lähdön osalta. Vaikka viime vaihto oli tuplasti pidempi ja välimatka moninkertainen, oli eilinen olotila vähintäänkin tyhjä. 

Minulle ovat "eron" hetket aina suuria tunteita täynnä - sunnuntaisin poikaystävän lähtiessä viikoksi töihin saatan muutaman kyyneleen vieräyttää. No, voitte varmaan kuvitella huulen väpätyksen vilkutellessani tuolle samalle ihanalle miehelle tämän kaikotessa näköpiiristä turvatarkastukseen kääntyessäni. 

Täällä sitä nyt kuitenkin ollaan, ja vaikka rintaa puristaa tuntuu kaikki eilisiltaa valoisammalta. Ei sillä että jokin olisi eilen saapuessani huonosti ollut - kertaakaan ei  tarvinnut kaikkia laukkuja itse kulkuneuvosta siirtää, vaan aina oli joku ystävällinen tarjoamassa apua. Asuntokin on oikein kaunis, kuten ensimmäisestä kuvasta käy ilmi (joskin huonosti, lisää kuvia tulossa).

Väsyneistä silmistä ja ryytyneestä olemuksesta huolimatta taisin tänään sopeutua väestöön - ainakin jos neuvoa kyselevää sveitsiläistä rouvaa on uskominen. Tänään tuli käveltyä ympäriinsä reilut 30 kilometriä, viimeisenä suorituksena 6 kilometrin matka ruokakaupasta kasseja raahaten. Ja koska koko päivänä syödyt banaani ja appelsiini taisivat olla liikaa, huomasin etten ole koskaan kaasuliettä käyttänyt eikä mukana tuomani sauvasekoitin ainoana laitteena sovi paikallisiin pistokkeisiin. Onneksi omput ja spekuloos on aika jees.

Havaintoja: tarvitsen tuollaisen oranssin matkalaukun ja alimman kuvan juuttisandaalit.

// Greetings from Switzerland. I landed in Zurich last night after a more or less exhausting day. How come I forgot how many tears you have to shed when you move to another country for a while and leave loved ones behind. 

But here I am, going strong with a few hours of sleep fuelling my 30 km+ stroll with only a banana and an orange I had this morning. Of course, now that I got some grocery shopping done I noticed we have a gas stove (that I've never used) and a stick blender in desperate need of an adapter. Well, surprisingly I don't mind eating apples with speculoos. 

Note to self: I need an orange trunk and a pair of those brown jute sandals. Please.

2 comments

  1. Erica, ihanaa kevättä Züriin! Mulle iski tätä tekstiä lukiessa samanaikaisesti haikeus ja innostus, sellainen tunnekombo, joka aina valtaa uuden äärellä nostalgisoidessa - kiitti siis kun jaoit fiiliksesi ja vieläpä sulle niin tyypilliseen tapaan aidosti. Turussa paistaa keväinen aurinko, toivottavasti sielläkin kaikki hyvin 😊❤☀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Tinja, ihana kuulla! Täälläkin on päästy poikkeuksellisesti nauttimaan auringosta ja vuodenaikaan nähden poikkeuksellisesta lämmöstä. Kaikki on hyvin, mitä nyt ajoittain iskee haikeus (iltakävely + lentokoneet tähtitaivaalla on aika vaarallinen yhdistelmä). Kiva kuulla susta <3

      Delete

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne