Persian Dinner

March 26, 2017




Sen lisäksi että pääsen täällä ollessani tutustumaan Sveitsiin ja sen sangen vaihtelevan monimuotoiseen kulttuuriin, on kohdalle sattunut mahdollisuus päästä osaksi ihan toisenlaista maailmaa. Persialaista sellaista.

Asun täällä ollessani Iranista kotoisin olevan naisen luona. Lasten muutettua pois kotoa kaipasi hän tyhjentyneeseen kotipesäänsä uutta asukasta. Tässä kohdin taisi kohtalolla olla näppinsä pelissä. Pojallaan on nimittäin puoliksi suomalainen tyttöystävä, minkä uskon vaikuttaneen huoneen saamiseen aika lailla.

Vuokraemäntäni on sydämellinen ja vähän hassu. Huomasi tuossa yhtenä päivänä lounastaessamme alakuloni, kun kerroin ikävöiväni vapaapäivien reissuja isovanhempien luo. Äidit - oli oma tai ei, ne tietää aina. Eikä tarvinnut tuollaisena hetkenä kahtaa kertaa miettiä sopiiko nyt tirauttaa pari kyyneltä, halata vaiko ei.

Viikko sitten sunnuntaina juhlittiin meidän kaikkien synttäreitä. Ollaan kaikki - minä, vuokraemäntäni ja tyttärensä - tähtimerkiltämme kaloja. Kyllähän sitä piti jollain muotoa juhlistaa. Voi veljet minkä persialaisen aterian saimmekaan aikaiseksi. Näillä mauste-opeilla taidan itsekin keittää riisit vähän useammin. Kashke Bademjanista, tuosta taivaallisesta munakoisotahnasta puhumattakaan. Tässäpä lisää makumuistoja kotiinviemisiksi. 

// Last Sunday we had a Persian birthday dinner with my Landlady and her daughter and son. After all, all of us ladies are Pisces. And that is a reason enough to have a celebratory feast consisting of kashke bademjan, saffron rice, dates and figs.

I'm so grateful that in addition to Swiss culture - or a variety of them - I also get to experience some of the Persian (Iranian, to be more specific) habits through my lovely Landlady.

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts.

© Erica Karppinen / Design by Fearne